BAG OM KULTUREN: INGE AGNETE TARPGAARD

Kunstnerindlæg

WALKING WORKSHOP. I “Bag om kulturen” dechifrerer vi kunstens økosystemer og giver kulturaktørerne ordet. De giver os et indblik i deres kreative metoder og overvejelser. I første udgave fortæller performancekunstner Inge Agnete Tarpgaard om designet og processen bag den Kultur Valby-aktuelle sansevandring, Walking Workshop, der også var på plakaten ved årets CPH STAGE.

DESIGN AF EN MELLEMTING
Walking Workshop er en mellemting mellem en workshop og et performativt værk. I mellemrummet stilles spørgsmålstegn ved begge konstanter. Det efterlader en åben ukendt struktur. Ligesom når vi går, og ingen pludselig leder an. Steder, hvor ingenting sker. Hvor skal vi gå hen? En åben begivenhed. En subtil åbenhed. En subtil begivenhed, tilpas åben og lukket til at man kan læse flere ting ind i den?

RAMMESÆTNING
Jeg lavede Walking Workshop første gang i 2010 hos Galleri Koh-i Noor på Vesterbro og tog den op igen i 2014. Jeg har fundet ud af, at det er vigtigt for folk at kende til arven fra Situationisterne.  Læser op på situationisternes derive igen. Hvad var det de gjorde i 50-60erne? Hvordan er min vandring anderledes? Det er vigtigt, at jeg giver mig god tid i starten. Og at folk hilser ordentligt på hinanden. At sige nok og ikke for meget?

Rammen, jeg sætter, er simpel: Vi går hele tiden sammen, vi går i stilhed, vi skiftes til at lede, og vi lægger mærke til 3 ting, vi vil skrive om ved tilbagekomsten. Vi oplever med kroppen, intellektet, hukommelsen. Kommer tilbage og skriver, og det ender i en slags samtale,der er meget afhængigt af deltagerne. Er den terapeutisk- hvor angstprovokerende var det at gå uden fast endemål? Er den forhandlende – hvad oplevede vi virkelig?, Er den filosofisk – hvad er vores del i byen, vores perception af byen og os selv, byens arkitektur og planlægning, hvilken magt har vi som gruppe, hvordan påvirker vi vores omgivelser, i hvilken grad var vi en performance, i hvilken grad legede vi, fulgte de andre i gruppen reglerne? Og var det vigtigt at følge reglerne?

RESPONS
Hver gang er jeg spændt på, hvad vandringen vækker i folk. Det hele handler om det, der sker mellem mennesker. Det er her, meningen sker.

Efter vandringen på CPH STAGE i juni fik jeg følgende kommentarer fra folk på facebook:

“Et værk, der har en langsigtet effekt, den rekonstruerer ens inderste.”

“So simple, so complex.”

“Jeg oplevede byens som en stor krop og menneske som celler, der dør og fødes på ny.”

Ved meget få rammer lokkes det legende menneske frem.

En ven siger, jeg måske kunne være interesseret i at læse om neurolingvistik programmering og game theory. Research to continue developing..

 


Læs mere om Inge Agnete Tarpgaards projekter her.

Walking Workshop opføres i Valby lørdag den 5. august kl.10:30. Arrangementet er støttet af Valby Lokaludvalg. Find billetter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *