FEM FAVORITTER TIL CPH:STAGE

Guides

Hvert år når klokken slår sommer, åbner hovedstadens teatre op for sæsonens godtepose, og den danske (og internationale) scenekunst bliver hyldet med alt fra opera til gadeteater på teaterfestivalen CPH:STAGE.
Med 120 forestillinger på 12 dage, er der rigeligt at vælge imellem i CPH:STAGES overflødighedshorn af teateroplevelser. KULTURKONTORET guider til fem forestillinger, vi i hvert fald skal se.

AF Julie Rylander-Hansen

”At gå i teatret er at gå på opdagelse i det ukendte og lade sig forføre” skriver Morten Krogh, festivalleder, i programmet til CPH:STAGE. Vi garanterer både forførelse og opdagelser i nedenstående fem forestillinger, der tager os med rundt i både flygtningeproblematikker, krimi og krig, vores egne sanser og ikke mindst en tur på kirkegården til midnat.

 

LAMPEDUSA
28. maj – 31. maj
På Husets Teater

FOTO: HENRIK OHSTEN RASMUSSEN

I efteråret 2013 druknede omkring 360 flygtninge, mange af dem kvinder og børn, da den båd de opholdt sig på, kæntrede få sømil fra den italienske ø Lampedusa.
LAMPEDUSA skildrer Europas udfordring med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede.

Oplev Reumert-nominerede Jesper Hyldegaard, i en forestilling om en af de mest voldsomme og aktuelle begivenheder netop nu, befriende frataget politiske opråb og løftede pegefingre.

Medvirkende: Charlotte Munck, Jesper Hyldegaard
Instruktør: Andreas Dawe
Dramatiker, forfatter: Anders Lustgarten

Billetter her!

 

FORBRYDELSER I NATTEN
6. juni
Et endnu ukendt sted

FOTO: NILS FINDERUP

Et sted i København er der engang sket en forbrydelse, men du ved endnu ikke hvor. Du ved bare, du skal møde op et sted kl. 21.30. Først på selve dagen får du besked om, hvor i natten du skal møde op.

Når du kommer frem, bliver du budt velkommen i lyset af et bål. Hans Laurens og aftenens gæstekunstner tager dig med på en rejse ind i mørket og afslører en historie, der kredser om den virkelige forbrydelse, der skete på dette sted.

Oplev hvordan København pludselig får en helt ny betydning i de sene aftentimer.

Medvirkende: Hans Laurens, En hemmelig gæst
Dramatiker, forfatter: Hans Laurens

Billetter her!

 

WALKING WORKSHOP
6. juni – 8. juni
På Ofelia Plads

FOTO: KULTURKONTORET

Dine sanser bliver udfordret på ny, når vi tager på den performativ byvandring WALKING WORKSHOP. Vi skyder genveje igennem bydelens sidegader, ukendte kroge og lægger mærke til hidtil usete detaljer. Under vandringen vil deltagerne interagere med det offentlige rum og genoplive deres indre legebarn. Den sanserige vandring ledes af performancekunstneren Inge Agnete Tarpgaard.

Hverken Inge Agnete Tarpgaard eller deltagerne kender ruten for vandringen på forhånd, og det er derfor gennem mødet mellem tid og sted, oplevelsen skabes. WALKING WORKSHOP bliver fremført i stilhed for at forstærke deltagernes andre sanser; lugte bliver tydeligere, øjnene ser flere detaljer, og bydelen får en anden aura.

Medvirkende: Inge Agnete Tarpgaard
Instruktør: Inge Agnete Tarpgaard
Dramatiker, forfatter: Inge Agnete Tarpgaard

Billetter her!

 

FLODEN
8. juni – 11. juni
På Besttellers

FOTO: TEATER THESPIS

Hvordan fortæller man en historie, der er så personlig og svær at fortælle – men samtidig så vigtig?

Oplev skuespilleren Elvir Ramovic fortælle historien om, hvordan krigen blev en realitet for øjnene af ham, et sted i verden, i en lille by ved floden.
Forestillingen gengiver en historie, der lever som et ekko i et stort antal mennesker, som er flygtet og stadig flygter fra krige rundt omkring i verden, og forestillingen skriver sig dermed ind i samme skæbne som LAMPEDUSA – en fortælling om dem der sjældent får en stemme.

Medvirkende: Elvir Ramovic
Lysdesigner: Nicolai Valet
Assistenter: Nadia Wincentz Østdal, Katinka Rosenfalck
Dramatiker, forfatter: Elvir Ramovic

Billetter her!


MIDNATSFORESTILLINGER – ASHES TO ASHES

8. juni – 10. juni
På Østre Kapel – Vestre Kirkegård

FOTO: LARS GRUNWALD

Ashes to Ashes starter som et harmløst parforholdsdrama mellem Devlin og Rebecca og ender i et eksistentielt drømmeunivers med referencer til nazitidens deportationer. Publikums refleksioner over egen forgængelighed sættes i perspektiv i Pinters en-akter, der gives ny relevans i det forladte ligkapel på Vestre Kirkegård.
Kl. 00.00 spreder Sydhavn Teater asken og byder publikum indenfor til midnatsteater, hvor de store spørgsmål er i frit fald.

Midnatsforestillinger – Ashes to Ashes er en del af SCENESOMMER af Sydhavn Teater.

Medvirkende: Mille Maria Dalsgaard, Jonas Littauer
Instruktør: Marc Wortel
Dramatiker: Harold Pinter

Billetter her!

 

Læs mere om alle forestillingerne og resten af programmet på www.cphstage.dk , og bestil dine billetter på www.teaterbilletter.dk